منتدي يسوع معك

سلام ونعمة من رب المجد يسوع اللى بيقولك لا تخف لاني معك

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدي يسوع معك

سلام ونعمة من رب المجد يسوع اللى بيقولك لا تخف لاني معك

منتدي يسوع معك

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدي يسوع معك

منتدي يسوع معك للشباب المسيحي


    كل يوم اكله صيامي

    avatar
    ابانوب القط
    عضو نشيط


    عدد المساهمات : 36
    تاريخ التسجيل : 02/07/2010
    العمر : 30
    الموقع : www.jesuswithyouth.yoo7.com

    كل يوم اكله صيامي Empty كل يوم اكله صيامي

    مُساهمة  ابانوب القط الأربعاء يوليو 14, 2010 4:38 pm

    هذا الموضوع منقول من منتدي الكنيسه

    كل يوم اكلة صيامى

    --------------------------------------------------------------------------------

    كل يوم بندخل المطبخ ونسال ياترى هناكل اية وخاصة الحيرة تكون فى الصيام




    خلاص مانسالش ولا تفكر كل يوم اكلة جديدة هنا
    وياريت اللى يقدر يشارك معايا اكون شاكرة لة على تعب محبتة

    اول يوم



    كفتة البطاطس











    المكونات:


    بطاطس مسلوقة ومقشرة
    بقسماط
    دقيق
    ملح


    مكونات الحشو:


    صنوبر ( يمكن الاستغناء عنة بأي نوع مكسرات او سوداني )
    زيت زيتون
    بصل
    زبيب
    بقدونس مفروم
    شبت مفروم


    الطريقة:


    يهرس البطاطس جيداً، ثم يضاف إليه القليل من الملح والدقيق، ويخلط.
    يحمص الصنوبر او المكسرات بقليل من زيت الزيتون، ويضاف البصل ويقلب.
    يضاف الزبيب والقليل من البقدونس والشبت، ويقلب.
    يحشى البطاطس بحشو الصنوبر او المكسرات والزبيب، ثم يشكل على شكل أقراص دائرية مفلطحة، وتقلى بالزيت.
    يمكن ان تقدم مع خضار سوتيه او مكرونة او ارز .


    سلطة القرنبيط





    المقادير


    ثمرة قرنبيط صغيرة
    2 حزمة بقدونس
    6 فصوص توم
    جزرة صفراء كبيرة
    ثمرة فلفل رومى
    قليل من الملح
    1 ملعقه صغيرة كمون ناعم
    1/4 معلقه صغيرة شطة
    1 ليمونه
    2 معلقة طحينه


    الطريقة


    تنظف القرنبيطه و تقشر العيدان و تسلق فى ماء مغلى بالملح و الكمون
    يصفى القرنبيط من الماء جيدا ثم يهرس
    يضاف أليه الملح و الكمون و الشطه و الثوم المدقوق و البقدونس المفرى ( او مقطع قطع صغيره )
    اضافة عصير الليمون و بشر الجزرة و بشر الفلفل الرومى
    يتم عمل الطحينه و أضافتها للخليط السابق و تقليب الخليط
    يغرف فى طبق و يقدم باردا




    مكرونة صيامي






    المكونات


    كيس مكرونة (اسباجيتي او صغيرة او قلم)


    طماطم


    بصل مبشور




    العمل


    احضر حلة مملوئة بالمياة وضعها علي البوتاجازلكي تسخن جيدا وبعد ذلك ضع المكرونةفي المياه
    واحضر حلة وضع فيها زيت نباتي وضع البصل المبشور لغاية ما يتحمر وبعد كدة تكون مجهز طماطم معصورة في الخلاط وحطها علي البصل وتسيبها تتسبك كويس وبعد كدة تحط معلقة ونصف ملح وقلبها جيدا وبعد كدة جيب صفاية وصفي المكرونة من الحلة وبعد كدة تجيب طبق وحط فية المكرونة وبعد كدة حط الطماطم علي المكرونة وحط فلفل اسود وقلب ودوق المكرونة بجد.




    كيك بصوص البرتقال صيامى




    المقادير
    كوب ونصف سكر
    4 كوب دقيق
    كوب زيت اومارجرين نباتى
    كيس بكنج باودر
    كوب عصير برتقال
    بشر برتقالتين



    مقادير الصوص:
    عصير برتقال يحلى بالسكر حسب الرغبه
    قليل من النشا


    الطريقه:
    نخلط الزيت اوالمارجرين مع السكر بالمضرب الكهربائي حتى يتكون لنا خليط كريمي ثم نضيف له الطحين والبكنج باودر وعصير البرتقال ونخلط جيدا ثم نضيف له بشر البرتقال..


    نصب الخليط في صينية مدهونة بالزيت وترش بالدقيق وتدخل الصينية الفرن .
    مدة الطهى : 40 دقيقة الحرارة220
    نخرج الكعكه من الفرن ونضع عليها صوص البرتقال(نضع عصير البرتقال على النار ونضيف له النشا ونخلطه على نار هادئه جدا حتى يثقل الخليط ويتماسك مع مراعاه سرعه الخلط حتى لا يتكتل الخليط)ونضعه على الكعكه وننتظر لحين تبرد الكعكه ونقطعها ونقدمها..وممكن يرش عليها سكر بودرة بدل الصوص
    وتقدم




    اليوم التانى
    ياترى ياهلترى هاناكل اية النهاردة؟؟؟؟


    النهاردة بقى جيبالكماكلات انما اية 100 100يارب تعجبكم .+++



    سلطة البطاطس






    المقادير: 1/2 كيلو بطاطس مسلوقة - مقدار من الصلصة الفرنسية - مقدونس مفرى - بصلة صغيرة مفرية ناعم - خيار مخلل - جزر مخلل - زيتون أخضر - زيتون اسود - بصل مخلل .
    الطريقة : 1- تقشر البطاطس وتقطع فى الحال وهى ساخنة إلى مكعبات .
    2- تقطع المقادير السابقة إلى قطع صغيرة - ونحتفظ بجزء من المقدار للتجميل .
    3- يخلط الباقى مع البطاطس ويتبل الجميع بالصلصة الفرنسية السابق شرح مكونتها من قبل .
    4- يغرف الجميع فى طبق مناسب ويجمل السطح بالزيتون الاخضر والاسود والجزر المخلل والبصل المخلل مع حلقات من الطماطم حول الطبق .



    حساء البصل



    المقادير : 3 بصلة كبيرة + فص ثوم مخفوق فى الخلاط بالماء - 2 ملعقة زيت - ملح فلفل ابيض - 2 ملعقة كبيرة دقيق - مكعبات خبز أفرنجى محمص - مكعب خضروات .
    الطريقة : 1- الدقيق + الزيت يقلب على النار بمعلقة خشب حتى يصفر لونة .
    2- يضاف خليط البصل المخفوق والتوابل وتهدأ النار ويترك ليغلى حتى يشف لونة وينضج تمامآ يضاف مكعب الخضروات لأعطاء طعم جميل .
    3- يقدم فى سلطانية ومعة الخبز المحمص .

    الأكلة الرئيسية هى
    المقلوبة[اكلة سورية]




    المقادير :1 كيلو بازنجان رومى مقطع شرائح بالطول ومقلى - كوب أرز منقى ومغسول - 2كوب ماء ونصف - 3ملعقة زيت لدهن قاع الاناء - 2 بصلة كبيرة مقطعة شرائح - 2 طماطم جامدة مقطعة حلقات رفيعة - ملح - فلفل .



    الطريقة : 1- تجهز صينية صغيرة تيفال او بايركس او طاجن فرن وتدهن بالزيت .
    2- يوضع حلقات البصل فى القاع ثم ملح وفلفل ثم نرش جزء من الارز ثم طبقة من البازنجتن ثم باقى الارز ثم بازنجان وطمام وعندما ينتهى المقدار توضع حلقات الطماطم على السطح .
    3- يضاف الماء المغلى المضاف لة الملح والفلفل ومكعب خضروات ثم توضع على نار هادئة أو تزج فى فرن حتى تنضج ويحمر الوجة .
    4- عندما تهدأ تقلب على طبق التقديم وتجمل بورق المقدونس .
    وبالف هنا وشفا




    اما طبق الحلو النهاردة هايكون :
    بسبوسة




    المقادير : باكو بسبوسة - ورقة باكنج بودر - ربع كوب زيت او زبدة نباتى ماء وممكن بدل الماء نضيف عصير برتقال او سفن اب بمقدار مزج المقادير حتى تصبح قوامها متناسب - لوز او بندق للتجميل .



    الشراب : كوب سكر - كوب ماء - عصير ليمونة - فانيليا .


    الطريقة :1- يوضع دقيق البسبوسة فى إناء ثم يضاف الية الباكنج بودر وتقلب جيدا .
    2- يضاف الزيت ويقلب جيدا .
    3- يضاف الماء او العصير او السفن حسب الرغبة تدريجيا حتى تصبح متماسكة ويسهل فردها .
    4- يدهن الصينية بالزيت او الزبدة النباتى وتفرد عليها البسبوسة وتتساوى سطحها جيدا وتجمل باللوز او البندق وتترك حوالى ساعتين مغطاة .
    5- تخبز فى فرن متوسط الحرارة الى ان يصبح لونها اصفر ذهبى .
    6- يصب عليها الشراب بارد بمجرد خروج صينية البسبوسة من الفرن وتترك لتبرد ثم تقطع وتقدم .
    وبالف هنا وشفا

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد مايو 19, 2024 2:43 pm